10 min

Zuzana Vačková: Hra a tvorivosť na ceste k úspechu na TikToku

zdieľať cez

Objavte nekonvenčný príbeh herečky a influencerky, ktorá si udržuje energiu priamou komunikáciou a otvorenosťou. Zistite, ako sa stala súčasťou TikToku, aké je jej tajomstvo pre stále skvelý vzhľad, a ako sa vyrovnáva s časovými nárokmi prípravy jedla. Pripravte sa na exotické kulinárske dobrodružstvá a zaujímavé názory na influencerstvo, TikTok a vlastné YouTube rozhovory. Pridajte sa k našej partnerke Zuzke, ktorá nám ukáže, ako je skutočne žiť naplnený entuziastický život... 

…

Ako si udržujete svoj večný entuziazmus?

Priamou komunikáciou. Vyjadrujem svoju spokojnosť alebo nespokojnosť otvorene a moja energia nemusí unikať do žiadnych vnútorných hnevov ani sklamaní. Vďaka tomu môžem žiť krásny naplnený entuziastický život.

Ako ste sa dostali k TikToku?

Takto! Ženy, základ je dobré svetlo a dobrý uhol fotoaparátu (smiech). Povedzme si otvorene. Mnohé profily na sociálnych sieťach ukazujú skreslenú realitu. Ja so sebou nerobím žiadne úpravy, ale aj tak si dám záležať na tom, aby som nedávala fotky, kde mám štyri brady alebo kde je hrozné svetlo. Aj ja sa chcem na tej fotke sama sebe páčiť. Keď ste vy v poriadku s tým, čo vidíte ráno a večer v zrkadle, vtedy nemáte problém. Keď s tým nie je spokojný niekto iný, tak sa vás to nemôže dotknúť.

Koľko času vám zaberie príprava jedla na celý deň?

Ono to závisí od toho, či som doma. Keď bola korona, tak to bolo iné, lebo celé dni som bola doma. Vyvárala som a vymýšľala, čo budeme variť. Je to u mňa také, že ja v kuchyni nechcem stráviť svoju mladosť. Jedlá, ktoré pripravujem, sú väčšinou hotové rýchlo, alebo je to také pohodlné varenie. Napríklad, že všetko nahádžem do pekáča a dám to piecť aj na dve hodiny, ale nemusím tomu venovať už žiadnu pozornosť. Ak by som mala dať nejaký časový údaj, ako dlho mi to trvá, tak vám naozaj neviem povedať. Môžem vám povedať, že pred niekoľkými rokmi som si dala taký pôst, že som viac ako 20 dní nejedla, iba som pila ovocné šťavy. Nie len prípravou jedla, ale aj jedením strávime hrozne veľa času.

…

Aké exotické jedlo by ste chceli ochutnať a nikdy ste ho neskúšali?

Nemám nič také vysnívané. Aj keď niekam prídem, rada ochutnávam tú miestnu kuchyňu. Priznám sa, že nejaké kobylky alebo hmyz, do toho som ešte úplne nenašla odvahu. Myslím si, že to bude taký prelom, keď to raz ochutnám a poviem si - wau to je dobré! Poďme do toho! Takže tam môže pre mňa nastať nejaký posun.

Ak by ste si mali vybrať medzi prácou herečky alebo influencerky, ktorú z nich preferujete a prečo?

No tak ale toto je Sofiina voľba, to sa nedá!

Aký najbizarnejší komentár ste si prečítali na vašu osobu?

Je tam veľa všelijakých bizárov. Sú tam rôzne také tie, nazvime to v pozitívnom slova zmysle, keď mi niekto chváli to ako vyzerám alebo pôsobím, aká som úžasná "milfka" (smiech). Vždy im mám chuť odpísať, že ja už som aj stará mama nie len mama. Toto sú pre mňa bizáry, že niekto takýmto spôsobom potrebuje komunikovať. Samozrejme, že medzi bizáry považujem aj to, keď mi niekto povie, že som chudera bez práce. Naozaj si neviem predstaviť, že čo už viac by som mala robiť.

Máte svoj vlastný YouTube kanál, aký bol prvý popud toho, že ste začali robiť rozhovory so známymi ľuďmi?

Je to moja skúsenosť, lebo ja ako osemnásť-devätnásť ročná dievčina som robila v Slovenskej televízii "Štúdio kontakt". Tam sme za hodinu živého vysielania púšťali klipy a zdieľali rozhovory či už s umelcami alebo nejakými odborníkmi. Vždy ma hrozne mrzelo, že mám na každého účinkujúceho nejakých sedem minút, lebo by sa dalo rozprávať dlhé hodiny na rôzne témy. Mňa to strašne bavilo rozprávať sa ako umelci tvoria alebo aj s organizátormi o tom, prečo niečo robia. Keď mi nedá príležitosť žiadna televízia robiť si svoju hodinovú talkshow, tak som si ju vytvorila na YouTube a veľmi sa z nej teším.

Ako sa pripravujete na vaše rozhovory? Píšete si scenáre?

Prvé časti som sa veľmi striktne držala otázok, ktoré som si doma pripravila. Časom mi prišlo ľúto nevychádzať z toho, čo tí ľudia vlastne povedali a pokračovať v rozhovore tým smerom, kadiaľ to oni nasmerovali. Dnes, samozrejme, že keď idem s niekým robiť rozhovor, tak si to premyslím, o čom všetkom by som chcela s ním hovoriť. Nech sa hlavne konverzácia vyvíja prirodzene, nech to plynie!

…

Čo by ste poradili mladým začínajúcim tvorcom, ktorí nevedia ako na to?

Poradila by som im, skúšajte. Buďte originálni, ale nemusíte byť originálni za každú cenu. Ak niečo nejako cítite, tak to tak robte. Neustále sa porovnávať s inými môže byť cestou k neistote alebo cestou k tomu, že potom vlastne nebudem robiť nič. Aj keď som vyučovala herectvo, tak mnohokrát sa decká snažili robiť jeden dialóg inak len za tú cenu, aby to bolo iné. Netreba sa báť byť iný, no je fajn sa inšpirovať aj ostatnými. Závisí od toho, ako to cítite vy. Ak chcete robiť tiktoky, ktoré budú spevavé alebo tancujúce, alebo ja neviem, budete pri tom stáť na hlave a nikto ešte na hlave pri tiktoku nestál, tak to tak robte. Možno sa to ľuďom zapáči a keď nie, no tak aspoň ste si zacvičili (smiech).

Kto je váš obľúbený TikToker a influencer? Kto Vás zo slovenskej scény najviac baví?

Zo slovenskej scény ma baví napríklad Jovinečko a Fero Joke. Keďže nechodím na stand-up, tak rada sledujem na sociálnych sieťach vybrané scénky z rôznych stand-upov. To je pre mňa také milé sa na tom zasmiať.

…

Aká bola vaša posledná divadelná hra? Chceli by ste sa vrátiť vo väčšom aj na televízne obrazovky?

Teraz som mala premiéru Na skle maľované, kde hrám anjela a včera sme začali skúšať Klimaktérium 2. Sú to naozaj veľmi rozdielne role aj divadelná forma. Ja mám radosť z tej tvorby na tom javisku, keď vytváram postavu, a o to väčšiu mám radosť, keď sa tá postava divákom páči. Cez tie sociálne siete dnes už diváci vedia dať ohlasy priamo nám. Z tohto mám radosť.

Momentálne nemám rolu v seriáli či filme, ale nevnímam to ako problém. Nehovorím si, že “Ó, ešte mi chýba aj televízna tvorba”.

Jasné, že by ma to potešilo, ale neberiem to ako niečo negatívne, pretože tá moja práca, ktorú robím denno-denne, či už na Instagrame alebo na YouTube, alebo v divadle, je naozaj časovo veľmi náročná. Ja sa naozaj necítim, že mám málo pracovných príležitostí. Aj mi dobre padne mať čas sa ísť bicyklovať alebo ísť na prechádzku. Trošku aj žiť, nebyť iba v robote.

Je pre mňa náročné si oddeliť pracovný čas a ten súkromný. Na sociálnych sieťach zdieľam veci aj zo súkromia. Pre väčšinu ľudí sú sociálne siete v podstate iba zdrojom zábavy a teda aj pre mňa. Avšak, keďže mám aj zopár platených spoluprác, tak niekedy je to trošku aj o práci. Nájsť ten balans je pre mňa niekedy ťažšie ako sa môže zdať zvonku.

…

Ďakujeme za zaujímavý rozhovor so Zuzanou Vačkovou. Je to skutočne inšpiratívna žena, ktorá nám ukazuje, že je možné žiť naplnený a entuziastický život. Jej rady sú cenné pre každého, kto sa chce stať úspešným influencerom, herečkou alebo jednoducho žiť šťastný život.

Ak vás rozhovor zaujal, určite si pozrite Zuzanine sociálne siete, jej InstagramTikTok alebo jej YouTube kanál. Budete príjemne prekvapení jej otvorenosťou, úprimnosťou a zmyslom pre humor.

Podmienkou odberu noviniek pre značky/agentúry je zadanie firemného e-mailu *