8 min

Katarzeee: Ľudia, ktorí, majú potrebu hovoriť škaredo o druhých, majú problém jedine so sebou

zdieľať cez

Katarzeee, svojim menom Samanta, pribudol do rodiny malý prírastok. V rozhovore prezradila, čo bolo pre ňu najťažšie na začiatku materstva, ale napríklad aj to, kedy sa vráti k práci tatérky.  

1. Ahoj, na začiatok taká klasická otázka. Ako sa momentálne máš? Ako sa darí tebe a tvojej rodine?

Ahoooj! Úprimne, mám sa skvelo. Momentálne sa veľmi vytešujeme z našej malej Astrid a užívame si každú maličkosť a každý jeden deň naplno.

2. Ako sa zmenil tvoj život s príchodom bábätka?

Fuh, tak zmenil sa vo viacerých veciach, ale nepovedala by som, že sa zmenil nejako drasticky. Stále som to ja, robím veci, ktoré som robila aj pred tým, akurát mám malú parťáčku, hehe. Mám pocit že môj život je teraz viac naplnený. Nedokážem si už predstaviť život bez nej - čo som pre pána celé dni robila? 

3. Ako hodnotíš byť maminou v mladom veku? 

Za mňa je byť mladou maminou veeeeľké plus. Aj čo sa týka regenerácie po pôrode, aj nočného vstávania. Mám stále energiu a nerobí mi problém vstávať v noci. A taktiež sa mladý rodič podľa mňa rýchlejšie prispôsobí “zmene”. Úprimne si nedokážem predstaviť mať dieťa napríklad v tridsiatich.

4. Je náročné skĺbiť tvorbu obsahu na sociálnych sieťach so starostlivosťou o bábätko? Aké sú tvoje najlepšie tipy na udržanie rovnováhy medzi prácou a súkromím? 

No občas to dá zabrať. Tvoriť kontent pri tom, čo na vás kričí malý človek a pýta si pozornosť (smiech). Našťastie mám manžela a rodinu, ktorí mi aj v tomto pomáhajú. Pokiaľ potrebujem nerušene točiť, mám vďaka nim tú možnosť. No a rovnováhu si udržiavam tak, že cez týždeň pracujem, plus sa starám o malú a cez víkend sa snažím si nechať od práce úplne voľno. No a cez víkendy, keď manžel nevstáva do práce, vstáva k malej on.

5. Na svojom Instagrame a YouTube si verejne rozprávala o tom, že si si po pôrode prechádzala psychicky ťažkým obdobím. Môžeš nám opísať, čo bolo pre teba najťažšie a čo ti najviac pomohlo? 

Úplne najťažšie bolo zažiť pocit, že nechcete svoje dieťa. Počas najhorších dní s popôrodnou depresiou som začala malú odmietať, neskutočne mi vadila… To bolo spätne najhoršie na tom všetkom. No a dostať sa z týchto stavov mi najviac pomohla rodina, ktorá sa o Astridku v tom najhoršom období starala, za čo som im neskutočne vďačná.

6. V niektorých tvojich príbehoch na Instagrame si odpovedala na veľmi nepríjemné správy. Aké máš s týmto skúsenosti? Cítila si od ľudí viac tej podpory alebo kritiku? 

Človek si na ten hejt časom zvykne a vie sa od toho odosobniť. To je aj môj prípad. Vždy si poviem, že ten človek rozpráva o sebe. Pretože ľudia, ktorí majú potrebu hovoriť škaredo o druhých, majú problém jedine so sebou. Mám na profile hrozne veľa ľudí, ktorí ma podporujú a píšu mi krásne správy a práve pre nich to robím. Oproti nim sú hejteri len taká hŕstka nešťastných ľudí.

7. Ako sa vyrovnávaš s tlakom verejnosti a rôznymi očakávaniami týkajúcich sa materstva?

Jediný tlak ktorý beriem vážne, je ten, ktorý robím sama na seba, aby som bola čo najlepšou matkou. Pokiaľ má verejnosť očakávania, nech ich uplatňuje na sebe alebo vlastných deťoch. Nemám totiž rada, keď jedna matka nerešpektuje druhú matku v tom, ako vychováva alebo aké názory na výchovu a materstvo má.

8. Prejdime na inú tému. Aké to je opäť sedieť v sedle?

 Och, je to krásne. Bohužiaľ som po istom čase zistila, že mi jazdenie spôsobuje zdravotné problémy, čiže momentálne som nútená znova prestať jazdiť, čo ma neskutočne hnevá a som z toho veľmi smutná, lebo je to moja jediná vášeň. Ale verím, že keď si vyriešim zdravie, lebo predsalen je na prvom mieste, tak sa do sedla vrátim aspoň rekreačne.

9. Plánuješ aj svoju dcérku viesť k jazdeniu? 

Bola by som hrozne rada, keby jej dokážem vytvoriť cestu a vzťah k tomuto krásnemu športu. Avšak len pokiaľ ju samú to bude baviť, nechcem si plniť svoje sny cez ňu, haha. Podporím ju samozrejme v čomkoľvek.

10. Aké sú tvoje plány do budúcna, čo sa týka obsahu na sociálnych sieťach a rozvoja teba ako tvorcu? 

Už nejaký ten čas sa snažím budovať svoj YouTube, aj keď v dnešnej TikTokovej dobe je to celkom ťažké. 

11. Aké máš plány ohľadom tetovania? Už vieš kedy sa k tetovaniu vrátiš?

Momentálne sa Astridke začalo obdobie, kedy chce len mamu, mamu a mamu, a tým sa mi predstava o vrátení sa k tetovaniu oddialila o 2 kilometre. Ale po tejto jej fáze by som chcela založiť vlastné štúdio. Zatiaľ sa rozhliadam po priestoroch a možnostiach, no viem, že keď na to príde, bude to veľké!

12. Prichádzajú ti aj zaujímavé spätné väzby od sledovateľov, ktoré ti dali pocit, že tvoj obsah má pozitívny vplyv? 

Áno, áno! To je najväčšia odmena, pre mňa, keď mi niekto napíše že som mu pomohla. Snažím sa vždy odpísať, pokiaľ mi sledovatelia napíšu niečo, v čom im viem aspoň trošku pomôcť. Často mi píšu napríklad baby, ktoré si tiež prešli spontánnym potratom. Je to neskutočný pocit, keď vám po pol roku napíšu, že čakajú dúhové bábätko a že ste im pomohli v najhoršom.

13. Ktorá spolupráca ťa aktuálne najviac baví a prečo?

Momentálne sa strašne vyžívam v spoluprácach s vecičkami pre Astrid. Toto si na svojej práci vážim najviac, že vďaka tomu, čo robím, dokážem Astrid dopriať tak veľa.

14. Ako by si chcela povzbudiť a motivovať mladých tvorcov a mamičky, ktoré sa snažia nájsť rovnováhu medzi prácou, záľubami a starostlivosťou o rodinu?

Asi len tak, že možné je všetko, keď sa chce. Navyše my ženy sme superhrdinky a denno-denne zvládame aj nemožné. A taktiež nech nezabúdajú, že ich dieťa má aj ocka a starostlivosť o malého človeka má byť 50 na 50! 

Podmienkou odberu noviniek pre značky/agentúry je zadanie firemného e-mailu *