4 min

Zastarané YouTube rady, ktoré by si mal ignorovať

zdieľať cez

YouTube je dynamická platforma, ktorá sa neustále rozvíja a mení. Je dobré, ak sa držíš svojho konceptu, ktorý ti funguje, no je dôležité svoj obsah prispôsobovať aj požiadavkám publika a sledovať trendy. V tomto článku ti prinášame niekoľko rád, ktorými by si sa už nemal riadiť.

1. Uverejňuj videá každý deň
Toto ti neodporúčame, najmä ak tvoríš dlhšie videá. YouTube aktuálne preferuje zapojenie divákov a väčšiu hodnotu má to, ak tvoje video dopozerajú, ako vysoký počet videí. Kvalita je dôležitejšia ako kvantita. Všetko ale závisí od tvojej komunity. Preto, ak majú tvoji diváci dostatok času na sledovanie tvojich videí, môžeš otestovať aj denné postovanie. 

2. Kopíruj iných YouTuberov
V minulosti sa síce radilo začínajúcim tvorcom, aby replikovali svojich obľúbených úspešných YouTuberov, no mal by si to robiť trochu inak. Inšpiruj sa typom obsahu, ktorý ťa najviac baví sledovať, nie konkrétnym tvorcom. Jednoducho mal by si tvoriť také videá, ktoré by si sám chcel sledovať. Ak však vybuchne nejaký trend a ty si dostatočne rýchly na to, aby si tento trend využil, smelo do toho! 



3. Predstav sa
Opakované predstavovanie sa môže byť pre divákov, ktorí sledujú tvoje videá už nudné. Je pravdepodobné, že divák ťa už pozná, a ak nie, krátky popis seba môžeš napísať pod video. Zameraj sa na rýchle a pútavé začiatky, ktoré zaujmú každého. Ak nevieš ako na ne, článok o Hooku si prečítaš tu 👇🏼.

4. Buď virálny čo najskôr
Byť virálny je super a prináša to mnoho výhod a najmä nových divákov. No tak ako vystrelíš, tak môžeš aj padnúť. Virálne videá totiž prinášajú nepredvídateľný a krátkodobý úspech. Taktiež je návykový a môže ti priniesť tlak či kritiku od nerelevantného publika. Kľúčom k dlhodobému úspechu je verné publikum a stabilný rast.

5. Vytváraj videá pre algoritmus YouTube
Veľa tvorcov je posadnutých algoritmom a chcú poznať všetky tipy a triky, aby video dostali čo najviac do popredia. S algoritmom sa však bojovať nedá, pretože ani algoritmus „nebojuje“ proti nikomu. Slúži na to, aby sa divákom zobrazili pre nich relevantné videá. Dôležité je poznať svoje publikum a tvoriť videá, ktoré chcú vidieť.

6. Videá iba pre vyhľadávanie YouTube
Ľudia sa dostanú k YouTube videám v mnohých častiach tejto aplikácie alebo webových stránok, preto by si sa nemal zamerať iba na optimalizáciu pre vyhľadávač YouTube. To neznamená, že by si nemal využívať SEO techniky, ale nezabudni na svoju autenticitu. Je dôležité nájsť rovnováhu medzi optimalizáciou pre vyhľadávače a tvorbou autentického, hodnotného obsahu, ktorý osloví a udrží vaše publikum.

YouTube, ale aj internetové prostredie celkovo, sa neustále mení, preto rady, ktoré fungovali dávnejšie, už dnes nemusia. Vzdelávaj sa z viacerých zdrojov a riaď sa radami, ktoré korešpondujú s tvojím obsahom.

Podmienkou odberu noviniek pre značky/agentúry je zadanie firemného e-mailu *