4 min

Novinky v Náhľadoch YouTube Shorts

zdieľať cez

Youtube sa v poslednej dobe rozbehol a neustále inovuje svoje funkcie. Tentokrát sa novinka týka YouTube Shorts, kde si po novom môžeš upraviť náhľady presne podľa tvojich predstáv. Táto novinka ti zjednoduší celý proces tvojej tvorby. 

Ako na to?

Ako prvý krok, si môžeš vybrať rám pre tvoj náhľad, ktorý predstavuje nejaký moment z videa. Tento rám môžeš následne upraviť napríklad tak, že pridáš text, filtre a emoji, ktoré pomôžu tvojmu obsahu vyniknúť. Stačí kliknúť na ikonu ceruzky, vybrať rám, ktorý chceš použiť, a potom si už len vyberať z grafických prvkov. 



Kde sa tvoje náhľady zobrazia?

Tieto upravené náhľady sa nezobrazia v hlavnom feede Shorts, ale nájdeš ich na vyhľadávacích stránkach, stránkach s hashtagmi, audio stránkach a na tvojom kanáli. Toto umožňuje cieliť presnejšie na tvoju cieľovú skupinu a zároveň si udržať schopnosť dosiahnuť širšie publikum. 

Prečo nemôžeš jednoducho pridať úplne vlastné náhľady Shorts, ako je to možné pri bežných klipoch YouTube alebo pri instagramových Reels? No, podľa YouTube to v skutočnosti nepotrebuješ. Hoci by to bola veľmi žiadaná funkcia, YouTube tvrdí, že miniatúry klipov Shorts nie sú také dôležité ako miniatúry bežných videí, pretože väčšina používateľov sa s klipmi Shorts stretáva v rámci kanála Shorts, teda posúvajú sa cez zobrazenie videa na celú obrazovku, na rozdiel od ťuknutia na menšiu miniatúru, aby aktivovali klip Shorts. 

Prečo sú náhľady také dôležité?

Tvoj náhľad na YouTube má obrovský vplyv na to, ako je tvoj obsah vnímaný a akú pozornosť si pritiahne. Atraktívny náhľad môže výrazne zvýšiť klikateľnosť a zlepšiť zapojenie divákov.

Správny náhľad dokáže efektívne komunikovať tému a obsah videa alebo ním dokážeš posilniť originalitu svojho kanála. To znamená, že ak máš super náhľad, divák v prvej sekunde spozná, že ide o tvoje video. 

Tieto aspekty ukazujú, že aj keď nemôžeš pridať úplne vlastné miniatúry na YouTube Shorts ako pri dlhších videách, stále by si mal využívať dostupné nástroje na prispôsobenie náhľadov, aby si maximalizoval ich efektivitu a úspech tvojho videa na YouTube.

Máme pre teba hack!

Vlastný náhľad na YouTube Short pridáš tak, že si ho najprv vytvoríš zvlášť v aplikácií, ktorá ti najviac vyhovuje. Tento náhľad následne pridáš to videa na 1 sekundu, alebo menej, ak ti to aplikácia v ktorej video striháš dovoľuje. Náhľad dáš na začiatok videa a v YouTube aplikácií si ho vyberieš pri výbere rámu na náhľad. Takto budeš mať vlastný náhľad bez toho, aby si ho niekto vo videu všimol. 

Podmienkou odberu noviniek pre značky/agentúry je zadanie firemného e-mailu *