4 min

Kedy je najlepší čas na publikovanie videa?

zdieľať cez

Získanie pozornosti divákov na YouTube môže byť náročné, preto je dôležité vedieť, kedy je ideálny čas na publikovanie tvojich videí. Tu je niekoľko tipov, ktoré ti pomôžu zvýšiť šancu na úspech. 

Voľný čas  

Základom je publikovať vtedy, keď majú tvoji diváci najviac voľného času. Pri publikovaní videa na YouTube treba brať do úvahy deň aj čas, pretože diváci sledujú videá rôzne dni v rôznych časoch. Zároveň ber do úvahy aj to, aké je práve obdobie. Predpokladáme, že počas leta ľudia trávia viac času vonku, v prírode, pri vode a nesledujú toľko videí ako napríklad na jeseň alebo v zime.

Pracovné dni vs. víkendy

Pracovné dni - počas pracovných dní je ideálny čas na publikovanie vo večerných hodinách medzi 18:00 a 21:00, kedy tvoji diváci prídu z práce alebo zo školy a pozrú si video napríklad pri večeri.

Víkendy - tu je to naopak. Počas víkendu je ideálne publikovať video v ranných hodinách, pretože diváci majú vtedy viac voľného času a je pravdepodobné, že si zapnú YouTube pri rannej káve. 

Experimentuj a analyzuj

Toto sú však všeobecné informácie, preto je dôležité, aby si poznal svoje publikum. Pozri sa na svoje štatistiky a zisti, kedy sú tvoji diváci najaktívnejší na tvojom kanáli. 

Ak nie si spokojný so zhliadnutiami, ktoré máš na svojich videách, skús posunúť čas publikovania a sleduj ako sa videám darí potom. Niekedy si to vyžaduje čas a trochu experimentovania, kým nájdeš ten ideálny harmonogram pre tvoj kanál.

Okrem dní a časov by si si mal spraviť prieskum toho, kedy diváci sledujú obsah podobný tomu tvojmu. Preto aj v televízii nasledujú za sebou podobné druhy obsahu, aby udržali pozornosť divákov. Podobne môžeš so svojím obsahom pracovať aj ty. Dáme ti tip! Odsleduj, kedy je vrchol sledovanosti a pridaj video tesne pred tým.

Úspech videa môžeš výrazne ovplyvniť tým, že zistíš, kedy tvoji diváci trávia na YouTube najviac času. Rozdiely medzi pracovnými dňami, víkendmi, sezónami či špeciálnymi dňami sú dôležité. Keď sa pozrieš na analytické dáta a prispôsobíš čas publikovania podľa týchto informácií, môžeš značne zvýšiť úspech svojich videí. Skúšaj rôzne časy, sleduj, ako to tvojim videám ide, a prispôsob sa podľa toho. To ti pomôže prilákať a udržať pozornosť divákov a zároveň podporí rast a úspech tvojho kanála na YouTube. Veľa šťastia! 

 

Podmienkou odberu noviniek pre značky/agentúry je zadanie firemného e-mailu *